Schone Kleren Campagne

Weet jij het verhaal achter jouw t-shirt of spijkerbroek?

Iedereen draagt kleding. Toch staan we nauwelijks stil bij hoe en door wie deze kleding is gemaakt. De kledingindustrie is een van de vervuilendste sectors ter wereld en de werkomstandigheden zijn doorgaans slecht. Wereldwijd werken er zo’n 60 tot 75 miljoen mensen in de kledingindustrie, waarvan 85% vrouw. Het werk van kledingarbeiders is zwaar: ze werken in onveilige fabrieken, krijgen te maken met intimidatie en niet genoeg betaald om zichzelf en hun families te onderhouden. Dit moet en kan anders! 

Leer meer over de kledingindustrie en ontdek hoe jij mee kan helpen om de situatie voor kledingarbeiders te verbeteren met het Schone Kleren Campagne infopakket. Je vindt in dit pakket o.a. bijzondere verhalen van kledingarbeiders, interessante stellingen en quizvragen, stickers, een tips & actie folder, kledingruilspel, informatieboekje en nog veel meer. Op naar een wereld met schone(re) kleding! Het infopakket is hier te bestellen. 

Het pakket is leuk voor iedereen: ben je leerling, leraar, consument, activist of als je gewoon meer wilt leren over de kledingindustrie!

 

 

Schone Kleren Campagne