Over Ons

Ons verhaal

Race Against Waste betrekt jonge generaties om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Door educatieve actiecampagnes leren jaarlijks kinderen van meer dan 600 basisscholen in Nederland, Duitsland en Frankrijk over de circulaire economie en energiebesparing.

Race Against Waste heeft drie projecten: de E-waste Race, de Textiel Race en de Energy Race. Tijdens deze projecten leren kinderen over de impact van ons consumptiegedrag en energieverbruik op mens en milieu. Maar veel belangrijker nog is dat ze leren wat je hieraan kunt doen!

Tijdens een race strijden verschillende scholenteams tegen elkaar om zoveel mogelijk impact te maken. De teams krijgen punten voor het uitvoeren van reparaties, het organiseren van ruilacties, energiebesparingsacties en het inzamelen van spullen voor hergebruik en recycling. Om zoveel mogelijk punten te scoren wordt campagne gevoerd in de eigen wijken en worden ouders, buren en familie betrokken bij de race. Met de verdiende puntenkunnen de kinderen een toffe schoolreis winnen. Zo maakt Race Against Waste het bijdragen aan een mooiere wereld leuk, leerzaam én gemakkelijk!
 

Missie

Race Against Waste inspireert en activeert iedereen om mee te doen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Door praktische oplossingen te bieden betrekken we zo veel mogelijk mensen op een positieve manier om samen impact te maken.
 

Visie

Wij dromen van een wereld zonder afval!

Een wereld waarin overvloed niet als vanzelfsprekend wordt ervaren maar waar we met zorg gebruiken wat we nodig hebben. Wat we kopen en consumeren is gemaakt met respect voor mensen die een goed leefbaar loon ontvangen en kunnen werken onder waardige omstandigheden. Wat we kopen en consumeren is geproduceerd zonder ook maar de minste afbraak te doen aan ons milieu. Dat betekent geen uitstoot meer van schadelijke stoffen en stoffen die klimaatverandering versnellen. En dat betekent dat producten of materialen altijd terug in de kringloop komen. Er is geen verdere uitputting van schaarse grondstoffen uit de aarde, noch voor onze producten, noch voor onze energievoorziening.
 

Team

Wij zijn een jong, impact gedreven team en zetten ons op een positieve en enthousiaste manier in voor een leefbare wereld voor iedereen.

 

SDG's

VN doelen - Sustainable Development Goals [SDG’s]

Vanuit Race Against Waste staan wij achter deze doelen en sluiten met onze organisatie op 6 van de doelen aan. Wij zijn hier trots op, want in elke keuze die we dagelijks maken, kunnen we verschil maken.

 

 

Banner SDG´s

 

Ons team

Timmy

Timmy de Vos

Directeur

“Bijdragen aan een groenere, mooiere wereld is enorm leuk en kan al met kleine stapjes. Het motiveert en beloont, dit laat ik graag aan iedereen zien!”

Nando

Nando Zwambag

Teammanager & projectmanager

"Samen actief bijdragen aan een duurzame wereld met respect voor de natuur en onze leefomgeving."

Amy

Amy van Vliet - van der Wal

Projectmanager

"Vol positieve energie hoop ik een steentje te kunnen bijdragen om samen met een gedreven en enthousiast team, me in te zetten voor de transitie naar een circulaire economie!"

Pepijn

Pepijn Rademakers

Accountmanager & projectmanager

“Samen op weg naar een circulaire economie!”

Esthy

Esthy Meijer

Projectmanager

"Wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien. Inspireer anderen met de dingen die jij doet en dan gaan we samen op weg naar een circulaire toekomst!"

Annemarie

Annemarie Voorsluys

International Business Manager

"Ik wil mij volledig inzetten om een duurzame samenleving te bereiken en ik heb de neiging om hier zelf hard voor te rennen. Maar samen kom je nog véél verder en het is veel leuker! Let’s do this together!"

Carolina

Carolina Castagna

Projectmanager

"Ik droom van een wereld waarin we op een respectvolle manier omgaan met onze prachtige aarde, en waarbij we goed nadenken over de impact die we maken op de wereld. Laten we samen positieve impact maken!"

Nick

Nick Caliari

Projectmanager

Joris

Joris van Riel

Projectmanager

"Verandering begint bij jezelf en bij de jeugd, prachtig om hier aan bij te dragen!"

Anke

Anke Hendriks

Marketing & Communicatie Manager

''Werken naar een circulaire economie. Daar krijg ik energie van! Tegelijkertijd is het ontzettend belangrijk. Voor jou, voor mij én onze planeet. Help je ons mee?''

Bertine

Bertine Wijffelaars

Marketing & Communicatie / Office Manager

"Door juist nu met zijn allen de schouders er onder te zetten, geven we de jeugd een mooie toekomst."

Arjan

Arjan Roelofs

Interim Manager

“Motivatie is de reden waarom mensen en andere dieren op een bepaald moment gedrag te initiëren, voortzetten of beëindigen”. Een gezond leef/werk klimaat creëren is mijn passie, waarbij het motiveren van personen om het juiste binnen hun macht te doen een missie is.

Anne-Marie Rakhorst

Anne-Marie Rakhorst  -  Ambassadeur 

Anne-Marie Rakhorst is een gerenommeerd ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Ze is oprichter en eigenaar van Duurzaamheid.nl, richtte Search Ingenieursbureau op en stond aan de wieg van het initiatief '17 doelen die je deelt', dat Nederland laat kennismaken met de Sustainable Development Goals.  

Anne-Marie onderstreept het belang van de E-waste Race en Textiel Race: “Kinderen zijn de leiders van morgen. Met hun open blik en sterk rechtvaardigheidsgevoel komen zij beter dan volwassenen tot de kern van wat echt belangrijk is in de wereld. Juist door hen op een speelse manier van informatie te voorzien creëren we een grote impact. Want kinderen maken als vanzelf de rest van het gezin en hun grootouders enthousiast. Tegelijk zorgt de Textiel Race dat al het textiel dat wordt ingezameld niet wordt verbrand, maar terugkomt in de kringloop. Deze combinatie draagt enorm bij aan een circulaire textielketen en zo’n mooi initiatief steun ik graag!”