Over Ons

Ons verhaal

Race Against Waste betrekt jonge generaties om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Door educatieve actiecampagnes leren jaarlijks kinderen van meer dan 600 basisscholen in Nederland, Duitsland en Frankrijk over de circulaire economie en energiebesparing.

Race Against Waste heeft drie projecten: de E-waste Race, de Textiel Race en de Energy Race. Tijdens deze projecten leren kinderen over de impact van ons consumptiegedrag en energieverbruik op mens en milieu. Maar veel belangrijker nog is dat ze leren wat je hieraan kunt doen!

Tijdens een race strijden verschillende scholenteams tegen elkaar om zoveel mogelijk impact te maken. De teams krijgen punten voor het uitvoeren van reparaties, het organiseren van ruilacties, energiebesparingsacties en het inzamelen van spullen voor hergebruik en recycling. Om zoveel mogelijk punten te scoren wordt campagne gevoerd in de eigen wijken en worden ouders, buren en familie betrokken bij de race. Met de verdiende puntenkunnen de kinderen een toffe schoolreis winnen. Zo maakt Race Against Waste het bijdragen aan een mooiere wereld leuk, leerzaam én gemakkelijk!
 

Missie

Race Against Waste inspireert en activeert iedereen om mee te doen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Door praktische oplossingen te bieden betrekken we zo veel mogelijk mensen op een positieve manier om samen impact te maken.
 

Visie

Wij dromen van een wereld zonder afval!

Een wereld waarin overvloed niet als vanzelfsprekend wordt ervaren maar waar we met zorg gebruiken wat we nodig hebben. Wat we kopen en consumeren is gemaakt met respect voor mensen die een goed leefbaar loon ontvangen en kunnen werken onder waardige omstandigheden. Wat we kopen en consumeren is geproduceerd zonder ook maar de minste afbraak te doen aan ons milieu. Dat betekent geen uitstoot meer van schadelijke stoffen en stoffen die klimaatverandering versnellen. En dat betekent dat producten of materialen altijd terug in de kringloop komen. Er is geen verdere uitputting van schaarse grondstoffen uit de aarde, noch voor onze producten, noch voor onze energievoorziening.
 

Team

Wij zijn een jong, impact gedreven team en zetten ons op een positieve en enthousiaste manier in voor een leefbare wereld voor iedereen.

 

SDG's

VN doelen - Sustainable Development Goals [SDG’s]

Vanuit Race Against Waste staan wij achter deze doelen en sluiten met onze organisatie op 6 van de doelen aan. Wij zijn hier trots op, want in elke keuze die we dagelijks maken, kunnen we verschil maken.

 

 

Banner SDG´s

 

Ons team

Timmy

Timmy de Vos

Directeur

“Bijdragen aan een groenere, mooiere wereld is enorm leuk en kan al met kleine stapjes. Het motiveert en beloont, dit laat ik graag aan iedereen zien!”

Arjan

Arjan Roelofs

Operationeel Manager

“Motivatie is de reden waarom mensen en andere dieren op een bepaald moment gedrag te initiëren, voortzetten of beëindigen”. Een gezond leef/werk klimaat creëren is mijn passie, waarbij het motiveren van personen om het juiste binnen hun macht te doen een missie is."

Nick

Nick Caliari

Projectmanager

"Kiezen voor duurzame en milieubewuste leefgewoontes staat hoog op mijn lijstje. Deze passie deel ik maar al te graag met de nieuwe generaties. Tenslotte zijn zij de toekomst en kunnen we met elkaar zorgen voor een betere leefomgeving, voor zowel mens als milieu"

Pepijn

Pepijn Rademakers

Accountmanager & projectmanager

“Samen op weg naar een circulaire economie!”

Lisanne

Lisanne Hutschemaekers

Projectmanager

"Positieve impact maken, voor mens, dier en natuur, dat is wat ik het liefste wil! Je bent nooit te klein om een verschil te kunnen maken, daar ben ik heilig van overtuigd. Met duurzaamheid aan de slag gaan hoeft niet moeilijk te zijn, sterker nog: het is kinderlijk makkelijk en nog leuk ook! Helemaal als je er samen voor gaat. Doe ook mee!"

Bertine

Bertine Wijffelaars

Marketing & Communicatie / Office Manager

"Door juist nu met zijn allen de schouders er onder te zetten, geven we de jeugd een mooie toekomst."

Eveline van Eerdt

Eveline van Eerdt

Financieel Medewerker

"Door alles in goede financiële banen te leiden voor Race Against Waste en daarmee bij te dragen aan de circulaire economie, krijg ik energie! De wereld een stukje beter maken, doen we samen, op alle vlakken!"

Ivo

Ivo Helwegen

Project Manager

"Een circulaire toekomst hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Met lef & creativiteit kunnen we samen direct een positieve impact maken op een mooiere wereld!"

Kasper

Kasper de Rooy

International business manager & Projectmanager

"Kinderen zijn leuk en nieuwsgierig! Ik heb zin om voor en met ze te werken. Ze zijn onze hoop voor de toekomst als ze al jong leren slimmere keuzes te maken rondom consumeren."

Tijdelijk

Sarah Portier

Projectmanager

Er komt hier binnenkort een knaller van een quote te staan!

Mara

Mara Dankers

Projectmanager

"Kleine daden hebben grote impact. Kinderen fungeren als de ultieme inspiratiebron en door hen te informeren en te activeren bereiken we steeds weer nieuwe gemeenschappen. Ze leren niet alleen het belang van hun eigen inzet, maar behalen ook tastbare resultaten."

Tania

Tania Stout

International business manager & Projectmanager

"Je kunt niet jong genoeg beginnen met bewustzijn creëren en dat willen we in zo veel mogelijk landen mogelijk maken!"

Beer

Beer Veeger

Projectmanager

"Kinderen zijn niet alleen de toekomst, maar ook de kracht van vandaag. Laten we hen aanmoedigen, inspireren en betrekken bij projecten die de wereld transformeren met hun enthousiasme en positieve impact."

Tijdelijk

Mira Mertens

Projectmanager

Quote is aan het laden...

Anne-Marie Rakhorst

Anne-Marie Rakhorst  -  Ambassadeur 

Anne-Marie Rakhorst is een gerenommeerd ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Ze is oprichter en eigenaar van Duurzaamheid.nl, richtte Search Ingenieursbureau op en stond aan de wieg van het initiatief '17 doelen die je deelt', dat Nederland laat kennismaken met de Sustainable Development Goals.  

Anne-Marie onderstreept het belang van de E-waste Race en Textiel Race: “Kinderen zijn de leiders van morgen. Met hun open blik en sterk rechtvaardigheidsgevoel komen zij beter dan volwassenen tot de kern van wat echt belangrijk is in de wereld. Juist door hen op een speelse manier van informatie te voorzien creëren we een grote impact. Want kinderen maken als vanzelf de rest van het gezin en hun grootouders enthousiast. Tegelijk zorgt de Textiel Race dat al het textiel dat wordt ingezameld niet wordt verbrand, maar terugkomt in de kringloop. Deze combinatie draagt enorm bij aan een circulaire textielketen en zo’n mooi initiatief steun ik graag!”