Over Ons

Ons verhaal

Race Against Waste betrekt jonge generaties om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Door educatieve actiecampagnes leren jaarlijks kinderen van meer dan 600 basisscholen in Nederland, Duitsland en Frankrijk over de circulaire economie en energiebesparing.

Race Against Waste heeft drie projecten: de E-waste Race, de Textiel Race en de Energy Race. Tijdens deze projecten leren kinderen over de impact van ons consumptiegedrag en energieverbruik op mens en milieu. Maar veel belangrijker nog is dat ze leren wat je hieraan kunt doen!

Tijdens een race strijden verschillende scholenteams tegen elkaar om zoveel mogelijk impact te maken. De teams krijgen punten voor het uitvoeren van reparaties, het organiseren van ruilacties, energiebesparingsacties en het inzamelen van spullen voor hergebruik en recycling. Om zoveel mogelijk punten te scoren wordt campagne gevoerd in de eigen wijken en worden ouders, buren en familie betrokken bij de race. Met de verdiende puntenkunnen de kinderen een toffe schoolreis winnen. Zo maakt Race Against Waste het bijdragen aan een mooiere wereld leuk, leerzaam én gemakkelijk!
 

Missie

Race Against Waste inspireert en activeert iedereen om mee te doen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Door praktische oplossingen te bieden betrekken we zo veel mogelijk mensen op een positieve manier om samen impact te maken.
 

Visie

Wij dromen van een wereld zonder afval!

Een wereld waarin overvloed niet als vanzelfsprekend wordt ervaren maar waar we met zorg gebruiken wat we nodig hebben. Wat we kopen en consumeren is gemaakt met respect voor mensen die een goed leefbaar loon ontvangen en kunnen werken onder waardige omstandigheden. Wat we kopen en consumeren is geproduceerd zonder ook maar de minste afbraak te doen aan ons milieu. Dat betekent geen uitstoot meer van schadelijke stoffen en stoffen die klimaatverandering versnellen. En dat betekent dat producten of materialen altijd terug in de kringloop komen. Er is geen verdere uitputting van schaarse grondstoffen uit de aarde, noch voor onze producten, noch voor onze energievoorziening.
 

Team

Wij zijn een jong, impact gedreven team en zetten ons op een positieve en enthousiaste manier in voor een leefbare wereld voor iedereen.

 

SDG's

VN doelen - Sustainable Development Goals [SDG’s]

Vanuit Race Against Waste staan wij achter deze doelen en sluiten met onze organisatie op 6 van de doelen aan. Wij zijn hier trots op, want in elke keuze die we dagelijks maken, kunnen we verschil maken.

 

 

Banner SDG´s

 

Ons team

Timmy

Timmy

Directeur

“Bijdragen aan een groenere, mooiere wereld is enorm leuk en kan al met kleine stapjes. Het motiveert en beloont, dit laat ik graag aan iedereen zien!”

Nanda

Nanda

Operationeel Manager

"Ik geloof dat kinderen de toekomst hebben omdat ze de wereld met frisse ogen zien. Door hen te leren hoe ze materialen kunnen hergebruiken en recyclen, geven we hen de tools om een schonere, groenere toekomst te bouwen. Samen met hen kunnen we een wereld creëren waar afval niet bestaat, maar waar alles een nieuw leven krijgt."

Nick

Nick

Projectmanager

"Kiezen voor duurzame en milieubewuste leefgewoontes staat hoog op mijn lijstje. Deze passie deel ik maar al te graag met de nieuwe generaties. Tenslotte zijn zij de toekomst en kunnen we met elkaar zorgen voor een betere leefomgeving, voor zowel mens als milieu"

Pepijn

Pepijn

Accountmanager & projectmanager

“Samen op weg naar een circulaire economie!”

Mara

Mara

Projectmanager

"Kleine daden hebben grote impact. Kinderen fungeren als de ultieme inspiratiebron en door hen te informeren en te activeren bereiken we steeds weer nieuwe gemeenschappen. Ze leren niet alleen het belang van hun eigen inzet, maar behalen ook tastbare resultaten."

Bertine

Bertine

Marketing & Communicatie / Office Manager

"Door juist nu met zijn allen de schouders er onder te zetten, geven we de jeugd een mooie toekomst."

Eveline

Eveline

Financieel Medewerker

"Door alles in goede financiële banen te leiden voor Race Against Waste en daarmee bij te dragen aan de circulaire economie, krijg ik energie! De wereld een stukje beter maken, doen we samen, op alle vlakken!"

Ivo

Ivo

Project Manager

"Een circulaire toekomst hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Met lef & creativiteit kunnen we samen direct een positieve impact maken op een mooiere wereld!"

Kasper

Kasper

International business manager & Projectmanager

"Kinderen zijn leuk en nieuwsgierig! Ik heb zin om voor en met ze te werken. Ze zijn onze hoop voor de toekomst als ze al jong leren slimmere keuzes te maken rondom consumeren."

S

Sarah

Projectmanager

"Door kennis te delen kunnen anderen een keuze maken waar ze wellicht voorheen nog niet aan gedacht hadden. Ik wil graag jongeren inspireren om keuzes te maken die goed zijn voor onze mooie aarde."

Mira

Mira

Projectmanager

"Ooit begonnen met mijn eigen kapotte kleding nieuw leven in te blazen. Het is goed voor het milieu én jouw kledingstuk wordt helemaal uniek met een eigen verhaal. Deze mindset van recycling wil ik graag doorgeven aan de nieuwe generatie!"

Tania

Tania

International business manager & Projectmanager

"Je kunt niet jong genoeg beginnen met bewustzijn creëren en dat willen we in zo veel mogelijk landen mogelijk maken!"

Daan

Daan

Projectmanager

"Waarom weggooien als je het opnieuw kunt gebruiken? In de circulaire economie zijn afval en creativiteit elkaars beste vrienden! Door materialen en producten een tweede, derde of zelfs vierde leven te geven, verminderen we de druk op onze natuurlijke hulpbronnen en stimuleren we innovatie. Samen kunnen we een wereld creëren waarin hergebruik normaal is en verspilling verleden tijd!"

Projectmanager

...

Projectmanager

Zou tof zijn toch, jouw naam hier? Mooi! We hebben namelijk een vacature open staan.

Anne-Marie Rakhorst

Anne-Marie Rakhorst  -  Ambassadeur 

Anne-Marie Rakhorst is een gerenommeerd ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Ze is oprichter en eigenaar van Duurzaamheid.nl, richtte Search Ingenieursbureau op en stond aan de wieg van het initiatief '17 doelen die je deelt', dat Nederland laat kennismaken met de Sustainable Development Goals.  

Anne-Marie onderstreept het belang van de E-waste Race en Textiel Race: “Kinderen zijn de leiders van morgen. Met hun open blik en sterk rechtvaardigheidsgevoel komen zij beter dan volwassenen tot de kern van wat echt belangrijk is in de wereld. Juist door hen op een speelse manier van informatie te voorzien creëren we een grote impact. Want kinderen maken als vanzelf de rest van het gezin en hun grootouders enthousiast. Tegelijk zorgt de Textiel Race dat al het textiel dat wordt ingezameld niet wordt verbrand, maar terugkomt in de kringloop. Deze combinatie draagt enorm bij aan een circulaire textielketen en zo’n mooi initiatief steun ik graag!”