Maatwerk projecten

Samen versnellen we de transitie!

Wij onderscheiden ons op kennis van duurzaamheid en de circulaire economie en kunnen als geen ander acties en campagnes opzetten. Daarin laten we zien dat het leuk en gemakkelijk is om mee te doen met de transitie naar een circulaire economie. Zo organiseerden we huis-aan-huis inzamelingsacties voor textiel en verschillende andere activaties, campagnes en onderwijsprojecten. 

still met knopje

Huis-aan-huis inzameling textiel Amsterdam

Na het succes van de eerste Textiel Race in Amsterdam in 2020 bleek dat er behoefte was aan het laten ophalen van textiel aan huis. Daarom hebben we in samenwerking met gemeente Amsterdam, Seenons, Pantar en Wieland Textiles een huis-aan-huis inzameling in Amsterdam opgezet. Tijdens deze pilot konden bewoners van Amsterdam Centrum en Museumkwartier van juni t/m november 2021 hun textiel aan huis laten ophalen. De Textiel Race website was het platform waar bewoners hun oude textiel konden aanmelden om op te laten halen. Zij kozen een gewenst tijdslot en wij zorgden ervoor dat het gepland en opgehaald werd. In de laatste weken werd er gemiddeld op 150 adressen per week textiel opgehaald! 

Tijdens deze pilot bleek wederom dat, net als bij onze Textiel Races, textiel op een betere manier wordt ingezameld dan wanneer het naar de textielcontainer wordt gebracht. Er zat minder vieze en natte kleding tussen, waardoor de kwaliteit van het textiel beter was en er meer textiel hergebruikt kon worden. De bewustwording tijdens deze actie over het goed inzamelen van textiel heeft daar enorm aan bijgedragen. Daarnaast zorgde deze huis-aan-huis inzameling ervoor dat er minder vrachtverkeer door het centrum hoefde te rijden!

Met onze kennis en expertise helpen wij je graag met jouw circulaire vraagstuk. Wil je mee doen in de transitie naar een circulaire economie? Neem dan contact met ons op!