France

Textile Race in France!

In 2022, the first Textile Race was launched in France. The race was organized in partnership with Refashion. Refashion is responsible for implementing the Textile UPV in France. In Europe, France is the first country to have a nationwide UPV system for textiles. The collaboration with Refashion in implementing the Textile Race is unique and inspiring for other countries in Europe!

logo refashion

 

In the fall of 2022, the time had come! The first Textile Race at Métropole Marseille started!  The race ran from October 10 to November 17 (including autumn vacations). A total of 11 towns participated in the *Metropole Marseille.

*Metropole = an urban area that includes several suburbs

The results of the race will soon be shared on this page.

Einduitslag Textiel Race Frankrijk

   De resultaten 

10 330 17.340
SCHOLEN DEELNEMERS INGEZAMELDE KG

 Repareren en hergebruiken 


 

Reparatie Textiel Race Frankrijk

 

330

4

REPARATIES  KLEDINGRUILS 

 

De Textiel Race focust zich niet alleen op het inzamelen van het textiel. De teams leren ook om textiel zo lang mogelijk in de kringloop te houden.Dit kan bijvoorbeeld door het repareren van kapot textiel of door het organiseren van een kledingruil. 

Repareren gaat voor recycling! We stimuleren de teams om eerst kapot textiel te herstellen voor hergebruik. De leerlingen hebben tijdens de eerste Textiel Race in Frankrijk maar liefst 330 textiel items gerepareerd!

Ook hebben vier teams een kledingruil georganiseerd. De kinderen hebben onderling kleding met elkaar uitgewisseld en hebben daarmee veel items gered van de textiel afvalberg! 

Campagne 
 

Poster Textiel Race Frankrijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

206

4

POSTERS VIDEO'S

 

Het doel van de Textiel Race is om de boodschap over "consuminderen, hergebruiken en recyclen van textiel" te verspreiden. De teams voeren van campagne om zoveel mogelijk buurtbewoners te betrekken bij hun missie! Dit doen ze onder andere door het verspreiden van posters en het maken van video's.

Tijdens de eerste Textiel Race in Frankrijk werden er maar liefst 206 unieke posters gemaakt en opgehangen. Ook hebben 4 teams een video gemaakt waarin ze het belang van de Textiel Race aanstippen.

 

 

Krantenartikel Textiel Race Frankrijk

 

Media en Social Media 

 

7

24

MEDIA  SOCIAL MEDIA 

 

De scholen zijn ook aan de slag gegaan met benaderen van de media. Ze hebben maar liefst 7 keer de krant, radio of TV weten te bereiken. 
Ook hebben ze de boodschap actief verspreid op social media kanalen.